در حال بارگذاری اطلاعات

مطالب مرتبط

مدیر عامل جدید صنایع شیر ایران منصوب شد

برگزاری جلسه مدیرعامل شرکت صنایع شیر ایران با معاون اقتصادی و سرمایه گذاری استان سمنان

شرکت شیرین عسل به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان مواد غذایی در نمايشگاه گلفود دبی

جايزه ملی نشان برتر ايران به برند شیرین عسل اهدا شد

نخستین همایش پژوهش های نوین در حوزه R&D و شرکت های برتر صنایع غذایی برگزار گردید

دانستنی های مهم دررابطه را ادویه ها

مهر 1396,01 سرویس خبری مواد غذایی

ادویه های مواد غذایی هستند که بر خلاف بسیاری از خوراکی های امروزی کمتر در کارخانه ها تولید می شوند همچنین فرایند تولید آنها نیز موضوع پیچیده ای نیست. در این مطلب به نکاتی در مورد ادویه و همچنین نحوه ی نگهداری از آنها صحبت خواهیم کرد.

معمولا ادویه ها در کارخانه ها تولید نمی شوند و فرایند خاصی هم برای تولید آنها به کار نمی رود. یعنی پرمصرف ترین ادویه ها مانند فلفل، زردچوبه، خردل یا دارچین به صورت کامل به کارخانه و خط تولید انتقال می یابند و عملیات آسیاب کردن روی آنها صورت می گیرد…

سپس ادویه های پودرشده به وسیله اشعه گاما یا روش های دیگر در کارخانه، ضدعفونی و بسته بندی می شوند. البته بد نیست بدانید بیشتر ادویه های مصرفی در کشور ما جزو محصولات وارداتی هستند و از کشورهایی مانند هند، سریلانکا یا بنگلادش وارد ایران می شوند. معمولا ادویه ها جزو سرسخت ترین چاشنی های غذایی در برابر فساد هستند و مدت زمان ماندگاری طولانی تری هم نسبت به سایر چاشنی های غذایی مانند رب و آبلیمو دارند. با این مقدمه حتما متوجه شده اید که می خواهیم سری به بازار ادویه بزنیم و در این میان با طرح پرسش هایی از دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس متوجه شویم که راز ماندگاری ادویه ها چیست و چطور می توان طول عمر آنها را بالاتر برد.

تمام ادویه های پرمصرف موجود در بازار ایران که به صورت کامل یا پودرشده در دسترس هستند، تقریبا مدت زمان ماندگاری یکسانی دارند. یعنی به دلیل خشک بودن ادویه ها و پایین بودن رطوبتشان، مدت زمان ماندگاری آنها خیلی طولانی و حدود ۲ سال است.به طور حتم ادویه هایی مانند فلفل سیاه، سفید یا قرمز، دارچین، موسیر، زعفران و سایر ادویه ها اگر به طور کامل باشند، مدت بیشتری قابل نگهداری خواهند بود و امکان رطوبت کشیدن و فاسدشدنشان به مراتب کمتر خواهد بود.

معمولا بیشتر ادویه ها به صورت پودری وارد کشور می شوند و کارخانه های داخلی معمولا کار بسته بندی ادویه ها را انجام می دهند. با این حساب اگر علاقه به خرید و مصرف ادویه های کامل دارید، می توانید آنها را از عطاری های مختلف تهیه و خودتان در خانه آنها را آسیاب کنید. البته برخی ادویه ها مانند زردچوبه، ماهیت سختی دارند و امکان آسیاب کردن آنها در خانه وجود ندارد. به همین دلیل باید حتما به شکل پودری خریداری شان کنید.

معمولا ادویه های مختلف، تا وقتی که در هوای خنک و در جایی خشک نگهداری شوند فاسد نمی شوند و می توان بدون دغدغه از آنها استفاده کرد.بیشتر ادویه های مصرفی، خاصیت ضدمیکروبی هم دارند و میکروب ها به دلیل همین خاصیت و البته خشک بودن آنها، داخلشان رشد نمی کنند و باعث فساد نمی شوند.

اگر ادویه ها را در جای گرم و مرطوب نگه دارید، امکان خراب شدن، کپک زدن یا تغییر رنگ، بو و مزه آنها وجود خواهد داشت. گاهی ادویه ها در صورت قرارگرفتن در معرض رطوبت، حالت خمیری و چسبندگی به خود می گیرند که این حالت می تواند نشان دهنده خراب بودن ادویه باشد. اگر ادویه در معرض رطوبت یا گرمای شدید قرار بگیرد ممکن است احتمال رشد میکروب در آنها بالا برود و حالت لزجی یا چسبندگی پیدا کند. ضمن اینکه اگر شما از قاشق های خیس یا آغشته به مواد غذایی برای برداشتن ادویه از ظرف مخصوصش استفاده کنید، شرایط مناسبی برای رشد و تکثیر میکروب ها و فساد ادویه ها فراهم خواهید کرد.

برای نگهداری ادویه هایی مانند زردچوبه، فلفل، پودرسیر، دارچین، کاری و… می توان از ظرف های غیرقابل نفوذ به هوا، نور و رطوبت استفاده کرد. در ضمن بهتر است در ظرف ادویه ها را هم به محض تمام شدن کارتان، ببندید تا رطوبت و آلودگی های محیطی به داخل آن نفوذ نکند.

در صورت امکان ادویه های مختلفی مانند فلفل سیاه، سفید، قرمز، دارچین، موسیر، زنجبیل یا زعفران را به صورت کامل تهیه و خودشان در خانه آسیاب کنند. به این ترتیب، هم خیالشان از عدم وجود هرگونه آلودگی در ادویه ها راحت خواهد بود و هم می توانند مطمئن باشند که هیچ مواد دیگری به ادویه های پودر شده بازاری و گران قیمت اضافه نشده است.از آنجا که مردم عادی نمی توانند از روی ظاهر ادویه ها و خارج از محیط آزمایشگاهی به کیفیت بالا یا پایین آنها پی ببرند، بنابراین نمی توان گفت که کدام نوع از ادویه های فله ای برتر از کدام نوع دیگر هستند. ضمن اینکه به دلیل بسته بندی، بدون نام و نشان ادویه های فله ای در کارگاه های کوچک و زیرزمینی که نظارت و کنترل دقیقی بر کار آنها وجود ندارد، نمی توان ادعا کرد آن گروه از ادویه هایی که داخل نایلون و بدون ذکر نام کارخانه بسته بندی شده اند، نسبت به انواع باز و فله ای بهتر و باکیفیت تر هستند.

بهتر است افراد ادویه هایی که بسته بندی کارخانه ای دارند و برچسب روی آنها حاوی اطلاعاتی مانند نام و نشانی کارخانه، پروانه ساخت، مجوزهای لازم بهداشتی، تاریخ تولید و مصرف و مهر استاندارد است را بخرند تا مشکلی برایشان پیش نیاید. به هر حال ادویه هایی که در کارخانه های بزرگ و معتبر و در شرایط و با نظارت های لازم کیفی و بهداشتی بسته بندی می شوند قابل اطمینان تر از سایر ادویه ها هستند.

منبع: دکترسلام

ادویهادویه دانستنیادویه دررابطهادویه راادویه مهمادویه هاادویه هایدانستنیدانستنی ادویهدانستنی دررابطهدانستنی رادانستنی مهمدانستنی هادانستنی هایدررابطهدررابطه ادویهدررابطه دانستنیدررابطه رادررابطه مهمدررابطه هادررابطه هایرارا ادویهرا دانستنیرا دررابطهرا مهمرا هارا هایمهممهم ادویهمهم دانستنیمهم دررابطهمهم رامهم هامهم هایهاها ادویهها دانستنیها دررابطهها راها مهمها هایهایهای ادویههای دانستنیهای دررابطههای راهای مهمهای ها